Σειρά & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πολιτική παραγγελιών
1. Πώς μπορώ να κάνω μια online παραγγελία?
(1)Επιλέξτε τα προϊόντα(τις κατάλληλες ποσότητες, μεγέθη, και τα λοιπα)που θέλετε να αγοράσετε, προσθέστε το στοιχείο στο καλάθι σας.
(2)Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση αγοράς.
(3)Επιβεβαιώστε τα στοιχεία παράδοσης, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση χρέωσης αντιστοιχεί στη διεύθυνση αποστολής..Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να ελέγχετε.
(4)Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία πληρωμής σας και να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής σας. Εισαγάγετε τον κωδικό εξαργύρωσης, εάν έχετε.
(5)Ελέγξτε τα στοιχεία της παραγγελίας πριν την υποβολή. Πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι αυθεντικές και αντιστοιχούν.
(6)Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης σχετικά με την παραγγελία.

2. Προσαρμοσμένες, υποχρεώσεις και VAT
Πάντα συσκευάσαμε την παραγγελία ως δώρο; Ωστόσο, επειδή όλα τα στοιχεία πωλούνται με βάση την αποστολή χωρίς χρέωση, με αποτέλεσμα ορισμένες χώρες να επιβάλλουν εισαγωγικούς δασμούς στις παραδόσεις. Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τυχόν ισχύοντες δασμούς ή φόρους που μπορούν να επιβληθούν σε παράδοση στη χώρα προορισμού.

3. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Για να ακυρώσετε μια παραγγελία, επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως. Οι ακυρωμένες παραγγελίες που δεν έχουν αποσταλεί θα επιστραφούν με έκπτωση 10% της παραγγελίας συνολική τιμή που είναι ακυρωτική. Το τέλος ακύρωσης επιβαρύνεται για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των τελών συναλλαγής που συνεπάγεται η ακύρωση της (των) παραγγελίας (ων).

Επεξεργαζόμαστε όλες τις παραγγελίες μέσα σε 6-8 ώρες μετά την τοποθέτηση των παραγγελιών, έτσι ώστε να μην μπορέσουμε να ακυρώσουμε μια παραγγελία μετά την τοποθέτησή της. Ελπίζω να κατανοήσετε αυτό το βασικό σημείο.

Επιπλέον, δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε ακυρώσεις για προϊόντα που έχουν ήδη αποσταλεί και η Πολιτική Επιστροφών θα ισχύει στην περίπτωση αυτή.

4.Διπλές παραγγελίες
Από καιρό σε καιρό λάβαμε διπλότατη παραγγελία (δύο ή περισσότερες παρόμοιες παραγγελίες) τοποθετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους από τους πελάτες. Για λόγους ασφαλείας δεν έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των πελατών και όλες οι πληρωμές για παραγγελίες εγκρίνονται από τους ίδιους τους πελάτες.

Οι διαδικασίες προετοιμασίας παραγγελιών μας είναι αυτοματοποιημένες και δεν είμαστε σε θέση να πιάσουμε διπλές παραγγελίες εκτός αν ειδοποιηθούν από τους πελάτες. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διαβάσουμε το αίτημα για ακύρωση μιας διπλής παραγγελίας pri

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν μας, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα σε μια εβδομάδα. Όλα τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί πρέπει να είναι στην αρχική τους κατάσταση, δηλαδή δεν φοριούνται, μεταβάλλονται ή πλένονται, με όλες τις ετικέτες επισυνάπτονται. Ή τα εμπορεύματα θα επιστραφούν στον αποστολέα.
1. Η εξουσιοδότηση επιστροφής πρέπει να λαμβάνεται από τον ειδικό εξυπηρέτησης πελατών. Ή το επιστρεφόμενο πακέτο θα σας επιστραφεί.
2. Υποδείξτε τον λόγο επιστροφής για να λάβετε την άδεια επιστροφής και τη διεύθυνση επιστροφής.
3. Πακετάρετε τα εμπορεύματα με ασφάλεια. Συμπεριλάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες με την επιστροφή σας: λογαριασμός-προς το όνομα, τη διεύθυνση. όνομα πλοίου, διεύθυνση, αριθμός παραγγελίας; λόγος επιστροφής.

Πολιτική ανταλλαγής
Οι αιτήσεις ανταλλαγής πρέπει να γίνονται εντός 7 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας για τα εμπορεύματα.
Καθορίστε το στοιχείο ανταλλαγής και το νέο χρώμα ή μέγεθος στο email σας στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών.
Τα αντικείμενα πρέπει να είναι στην αρχική τους κατάσταση και να είναι απαράδεκτα να γίνονται δεκτά ως επιστροφή.
Η διαθεσιμότητα αντικειμένου αντικατάστασης δεν είναι εγγυημένη. Θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας ανταλλαγής.

Note:
1. Τα ταχυδρομικά τέλη δεν επιστρέφονται.
2. 30% το τέλος διαχείρισης θα αφαιρεθεί από την επιστροφή.
3. Εάν τα στοιχεία είναι προβλήματα μη ποιότητας, οι πελάτες πρέπει να προσθέσουν 30% ταχυδρομικά τέλη για την ανταλλαγή τελών παράδοσης.
4. Η επιστροφή μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες για επεξεργασία και τουλάχιστον ένας κύκλος χρέωσης για να εμφανιστεί η πίστωση στο λογαριασμό σας.
Για να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών για ερωτήσεις για να λάβετε την εξουσιοδότηση επιστροφής, στείλτε μας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
1) Συσκευασία & Αποστολή της επιστροφής σας
2) Επανατοποθετήστε το μη χαλασμένο στοιχείο στην αρχική συσκευασία.
3) Συμπεριλάβετε έναν κωδικό αιτιολογίας στη συσκευασία για κάθε στοιχείο που θέλετε να επιστρέψετε.
4) Συμπεριλάβετε το φύλλο συσκευασίας στην αποστολή και διατηρήστε ένα αντίγραφο για τα αρχεία σας.
5) Συμπληρώστε τις πληροφορίες της διεύθυνσης επιστροφής στην ετικέτα, τοποθετήστε το στο πακέτο σας και αφήστε το στο πλησιέστερο ταχυδρομείο σας. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για πακέτα που χάνονται κατά τη μεταφορά.